Opis przedmiotu aukcji
chmiel HALLERTAUER MAGNUM goryczkowy 50g Mocno goryczkowy chmiel nadający aromat żywiczny, ziołowy, sosnowy, owocowy Chmielenie na aromat (dry hopping): dodać chmiel do fermentatora na 2-3 dni przed zakończeniem fermentacji. Chmielenie na goryczkę (tea hop): zalać w szklance z wrzątkiem chmiel, przykryć i pozostawić na 10-20 minut. Zaparzony roztwór wlać do brzeczki i pozostawić na czas fermentacji. Aromaty: żywiczny, ziołowy, sosnowy, owocowy z nutą pieprzu szczególnie nadaje się do piwa typu: lager, pilsner, ale, stout Alfa kwasy: 11,8% (zawartość kwasów alfa może się różnić w zależności od partii) Kraj uprawy: Polska Zbiór: 2019 Masa netto: 50g Chmiele przechowujemy w warunkach chłodniczych. Pakowany w metalizowane saszetki stanowiące doskonałą barierę przed utlenianiem, dzięki czemu chmiel utrzymuje najwyższe parametry co najmniej do końca daty przydatności podanej na opakowaniu. ...
Wysyłka gratis. ERLI InPost Paczkomaty 24/7 ErliPRO -dostawa za 0 zł Pojutrze u Ciebie! Wysyłka w 24 godziny. Kategoria: Piwowarstwo:Kolekcje i sztuka:Kolekcje:Chmiel:Akcesoria alkoholowe:Pozostałe ( 4166860 2a25de32-d849-41a8-81d2-f8c3a46bf12b ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 0