Opis przedmiotu aukcji
Fasola Mung należy do najważniejszych warzyw strączkowych Chin i jest tam powszechnie użytkowana. Kiełki tej fasoli są smaczne i jędrne. Stanowią bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynku i witamin: E, B2, B1, B6, B3. Ponadto obniżają poziom 'złego cholesterolu'. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. Przed wyłożeniem nasion do pojemnika wypłukane zamoczyć na 3 - 6 godzin w ciepłej wodzie. Kiełki produkować w słoiku lub na kiełkownicy. Po 3 - 5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Waga : - kg Przy większym zamówieniu wysyłka gratis. Wysyłka w 24 godziny. Producent : W. Legutko Kategoria: Ogród > Rośliny, nasiona, cebule > Nasiona i grzybnie > Nasiona na kiełki, microgreens ( 45410463 d90c3ea6-a7b3-4ed1-87b2-e6d6a49e8850 ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 5903837491155