Opis przedmiotu aukcji
Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Właściwości migdałów Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Kraj pochodzenia: USA/Australia/RPA (w zależności od dostępnej partii) Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu: Wartość energetyczna 2497 kJ / 604 kcal Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone 52,0 g 4,7 g Węglowodany: - cukry 7,6 g 4,9 g Błonnik 0 g Białko 20,0 g Sól 0,04 g #migdał kalifornijski ...
Wysyłka gratis. ERLI InPost Paczkomaty 24/7 ErliPRO -dostawa za 0 zł Pojutrze u Ciebie! Wysyłka w 24 godziny. Kategoria: Produkty spożywcze:Supermarket:Bakalie, orzechy, pestki:Orzechy ( 116945062 816484d5-2165-48e4-b6a6-29dbb17376df ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 0