Opis przedmiotu aukcji
OPIS OCET JABŁKOWY BIO 700 ml - BIO FOOD -zawiera dużą ilość polifenoli i witaminę E -obniża stężenie glukozy -ma właściwości antybakteryjne -w kosmetyce jest wykorzystywany do dezynfekcji i oczyszczania Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową. Jest naturalnie mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych. Stosowany zewnętrznie jest wykorzystywany w kosmetyce, głównie do oczyszczanie i dezynfekcji. Wspomaga w zwalczanie wirusowych problemów z paznokciami, których możemy nabawić się w miejscach publicznych. Pomocny będzie również przy zawianiu i innych problemach z uszami. Może również pozytywnie wpłynąć na młodzieńcze problemy skórne oraz przebarwienia. Produkt ten to świetne źródło witaminy E, która jest antyutleniaczem. Oznacza to, że ogranicza ilość wolnych rodników w organizmie, co wpływa na poprawienie odporności, pozytywnie oddziałuje na układ krwionośny oraz wspomaga oczyszczanie organizmu. Polifenole, które znajdują się w ich składzie również działają jako przeciwutleniacze, czyli są antyoksydantami. Jest to bardzo dobre wsparcie organizmu i pozwala mu lepiej radzić sobie ze szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi środowiska z którymi się spotykamy. Przeciwutleniacze opóźniają również procesy starzenia. Ocet jabłkowy wpływa obniżająco na stężenie glukozy we krwi. Regularne spożywanie octu może zwiększyć wrażliwość komórek, co w konsekwencji może zapobiegać wahaniom stężenia glukozy. Związane to jest z jego z tego właściwościami antybakteryjnymi. CIEKAWOSTKI Ocet jabłkowy możemy przygotować samodzielnie w domu. Będziemy do tego potrzebować 1kg kwaśnych jabłek, 1l wody oraz ok. 5 łyżeczek miodu. Jabłka należy umyć i pozbyć się gwiazd nasiennych. Jabłka zalewamy wodą i dodajemy miodu tak, żeby nie wystawały powyżej ich powierzchni. Naczynie w którym przygotowujemy ocet przykrywamy ściereczką i obwiązujemy z celu zabezpieczenia. Naczynie odstawiamy w ciepłe miejsce na okres 4 tygodni, mieszając co jakiś czas płyn. Przez ten czas zachodzi proces fermentacji, gdy reakcja zajdzie o końca przestanie wytwarzać się piana na powierzchni. To będzie oznaczać, że ocet jest gotowy. Należy go wtedy przelać do butelek i trzymać w chłodnym miejscu. Ocet robiony w domowych warunkach powinniśmy kontrolować, ponieważ istnieje ryzyko powstania pleśni – gdy tylko taką zauważymy należy zrezygnować z jego spożywania. SKŁADNIKI ocet z jabłek ekologicznych (5%) UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 66,9 kJ / 16 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kw. tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,6 g w tym cukry: 0,3 g Białko: 0,4 g Sól: 0,013 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANI A Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C. ...
Wysyłka gratis. ERLI InPost Paczkomaty 24/7 ErliPRO -dostawa za 0 zł Pojutrze u Ciebie! Wysyłka w 24 godziny. Kategoria: Produkty spożywcze:Ocet:Supermarket:Oliwa, olej, ocet ( 6465206 af531e39-cbc1-40eb-b56f-f6f90c1f5003 ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 0