Opis przedmiotu aukcji
PEKLOSÓL - SÓL PEKLUJĄCA 1 kg Przeznaczenie: Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania mięsa lub nacierania mięsa, wędlin na sucho. Do peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu piękną różową barwę, smak i zapach. Dozowanie: -peklowanie na sucho: 2-2,3kg na 100kg mięsa -peklowanie na mokro: 0,85-1,1 kg na 10L wody Najczęściej stosujemy: szynka - 0,6-1,1 kg / 10 litrów wody do farszu przy wyrobie kiełbasy dodajemy najczęściej 15-18 g / 1 kg masy mięsa w zależności od upodobań. Składniki: Składniki: Chlorek Sodu NaCL 99,0%, Azotyn Sodu ( zawartość azotynu sodu NaNO2 - 0,5-0,6 %), Substancja przecowzbrylająca E536 < 10mg/kg Wilgotność Masa netto: 1kg UWAGA: PEKLOSÓL NIE NADAJE SIĘ DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA Okres i warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętych opakowaniach, w suchym miejscu, bez obcych zapachów, chronić przed dostępem dzieci. ...
Wysyłka gratis. ERLI InPost Paczkomaty 24/7 ErliPRO -dostawa za 0 zł Pojutrze u Ciebie! Wysyłka w 24 godziny. Kategoria: Sól peklowa:Produkty spożywcze:Supermarket:Akcesoria i dodatki:Mięso i wędliny ( 44548481 317555ed-bb95-4d31-96a9-9e2ab085abff ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 0