Opis przedmiotu aukcji
Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.2 WSiP WSiP Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności. Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami. Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał. ISBN: 9788302167829 Autor: Anna Kmiołek Wydawnictwo/Producent: WSiP Strony: 192 Format: 17x24 cm Oprawa: broszurowa Rok wydania: 2017 ...
Wysyłka gratis. ERLI InPost Paczkomaty 24/7 ErliPRO -dostawa za 0 zł Pojutrze u Ciebie! Wysyłka w 24 godziny. Kategoria: Podręczniki do szkół podst. i średnich:Książki i Komiksy:Kultura i rozrywka:Szkoła średnia:Przedmioty zawodowe ( 132199167 32060a29-ee51-4165-aad2-50fb30db97ba ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 0