Opis przedmiotu aukcji
ZAKWASKI ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU-JOGURT VIVO, 1 fiolka o wadze 0,5g. ----------------------------------------------- + DARMOWY PORADNIK JAK ZROBIĆ DOMOWY JOGURT (Ebook) Napisz w komentarzu EBOOK, a my prześlemy go mailem :) ----------------------------------------------- SKŁADNIKI: Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis. -------------------------------------------------------- OPIS: Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy naturalność produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym. Zakwaska Imu-Jogurt zawiera probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis (2 szczepy) oraz Lactobacillus acidophilus (2 szczepy). Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. IMU-JOGURT polecany jest: - przy częstych infekcjach i przeziębieniach - dla dzieci od 6 miesiąca życia, dorosłych i seniorów -------------------------------------------------------- SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1-3 l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka. -------------------------------------- WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 00,0 g Węglowodany - 60 g w tym cukry - 20,0 g Białko - 8 g Sól - 0 g -------------------------------------------------------- ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać OD +2 do +8 st. C -------------------------------------------------------- INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać śladowe ilości laktozy -------------------------------------------------------- PRODUKT WEGETARIAŃSKI PRODUCENT VIVO-AKTIV Ul. Moskalenko 19A, Browary, Ukraina ...
Wysyłka gratis. ERLI InPost Paczkomaty 24/7 ErliPRO -dostawa za 0 zł Pojutrze u Ciebie! Wysyłka w 24 godziny. Kategoria: Suplementy diety:Zdrowie:Układ pokarmowy ( 58772043 ea0cf0d2-d44e-424f-b810-f59b6dfbeae5 ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 0